Sluiten

Welkom bij de officiële web boutique van VANITY!

SLOW FASHION

Slow fashion staat voor kleding die op een zo duurzaam mogelijke manier is geproduceerd en daardoor zo lang mogelijk mee gaat. Bij VANITY kijken we niet alleen naar de duurzaamheid van het productieproces, maar ook naar de stijl en het ontwerp van ieder item. Door onze designs zo te ontwerpen dat ze over de laatste trends heen kijken, zijn ze ieder seizoen draagbaar en dus ook op die manier echt ‘slow fashion’. Met andere woorden: tijdloos stijlvol in plaats van wegwerpmode volgens de laatste trends.

"Bij VANITY kijken we niet alleen naar de duurzaamheid van het productieproces..." 

Slow fashion als basis

Slow fashion is de ultieme basis om je garderobe op te bouwen. Het zijn de modeklassiekers waar je in investeert en die vervolgens jarenlang meegaan. Bovendien zijn ze mooi te combineren met bijzondere items of opvallende accessoires. Je herkent slow fashion niet alleen aan de tijdloze ontwerpen en hoge kwaliteit, maar ook aan de manier waarop het label respect toont voor milieu, mens en dier. Zo worden VANITY pieces niet in lagelonenlanden geproduceerd en zijn daardoor fatsoenlijke arbeidsomstandigheden van werknemers gegarandeerd. VANITY laat haar producten maken door bedrijven die gecertificeerd zijn. Er komt daardoor géén kinderarbeid aan te pas en wordt er zo min mogelijk energie-intensief geproduceerd.

Slow Fashion - Productie proces

Duurzame materialen

Omdat duurzaamheid voor ons heel belangrijk is, gebruiken we materialen die niet alleen van hoge kwaliteit zijn, maar uiteraard ook milieuvriendelijk zijn.

Merino Wol
De merino wollen truien en vesten van VANITY worden gemaakt van zeer duurzame wol van het merino schaap die tot zeer fijne en zachte merinovezels worden verwerkt en zo glad en vooral zacht aanvoelen. Merino wol is duurzaam door de eigenschappen van het materiaal. Een merino wollen trui of vest gaat met gemak jaren mee. De Merino wollen truien of vesten van VANITY gaan zoals eerder gezegd niet alleen lang mee dankzij de hoge kwaliteit, maar ook doordat ieder item tijdloos en ontworpen is met oog voor detail en niet gebonden is aan seizoenen of trends.
Viscose
Voor verschillende items werken we ook met een samenstelling van premium viscose en lycra. Premium viscose is de meest natuurlijke synthetische vezelsoort en wordt door onze productiepartners op een zo milieuvriendelijk mogelijke manier verwerkt tot onze VANITY items.

Duurzame Kleding - Vanity Premium Knitwear

Slow fashion shopping tips:

Vind u het lastig om vaker te kiezen voor duurzame, slow fashion in plaats van snelle wegwerp mode? Dan delen we graag enkele tips met u:

  • Let op keurmerken in een label;
  • Kies voor milieuvriendelijke materialen;
  • Combineer klassiekers met trenditems of accessoires;
  • Was kleding op lagere temperaturen of op de handwas;
  • Kies voor duurzame kleding van kwaliteit met goede pasvorm;
  • Droog knitwear liggend (op een handdoek) zodat het in vorm blijft;
  • Kies voor tijdloos design dat langer dan enkele seizoenen mee kan.