Sluiten

Welkom bij de officiële web boutique van VANITY!

VANITY'S PEARL

Doe mee!

U herkent een kledingstuk van VANITY aan de kleine zoetwaterparel dat op de rug van het product is genaaid. Maak er een foto van terwijl u het item draagt en post deze op Facebook en Instagram met de tag #vanityspearl en wie weet ziet u uw foto terug op onze social media!

Om de liefde voor onze producten te onderstrepen, is op elk VANITY artikel een zoetwaterparel geborduurd. Dit natuurproduct staat symbool voor eeuwigheid en wijsheid en heeft een zuiverende werking. Vanuit VANITY staat de zoetwaterparel voor vrouwelijkheid en stijl. Een symbool voor schoonheid, elegantie en tijdloosheid dat bijdraagt aan het plezier van het dragen van onze producten. Pas als er een parel in het eindstadium op het product is genaaid, komt een VANITY kledingstuk écht tot leven.

De herkomst van de VANITY parel is China. Daar wordt de “hyriopsis cumingi” - ofwel de parelmossel - gebruikt om in zoetwatermeren parels te kweken. In de schelpen worden stukjes weefsel aangebracht, dat door het schelpdier bewerkt wordt met parelmoer. Daardoor ontstaat langzaam een massief parelmoerbolletje: de parel. 

Omdat parels natuurproducten zijn, variëren de vormen, kleuren en grootte. De ene keer neigt de VANITY parel naar ivoorwit, de andere keer zit er een roze gloed overheen. Maar het allermooiste is: u kunt de parels hergebruiken door ze te rijgen aan een ketting of armband.